24/7 online Snelle levering Niet goed geld terug Veilig betalen

NederlandsEnglishDeutsch+31(0) 596 57 2992
ma-vr 08.30-17.30, za 09.00-12.00

Auto start niet: dít kunnen de oorzaken zijn

Het overkomt iedereen vroeger of later. Je staat op het punt om weg te gaan, blijkt je auto niet te starten. Leuk is natuurlijk anders, je wil zo snel mogelijk weer de weg op! Er zijn verschillende dingen die de oorzaak van een weigerende motor kunnen zijn.

Fout in de brandstoftoevoer

Een auto heeft natuurlijk brandstof nodig om te kunnen rijden. Dus als de tank van je auto leeg is, dan zal hij natuurlijk niet starten. Geeft de brandstofmeter aan dat er nog wél brandstof aanwezig is? Dan kan het zijn dat de vlotter in de tank is blijven hangen. Door wat brandstof in de tank te doen en het nog een keer te proberen kun je uitsluiten of dit het probleem is. Het is wel belangrijk om te weten dat een compleet leeggereden brandstofsysteem zich eerst moet ontluchten, je hebt dus wat geduld nodig.

Problemen met de aandrijving

Fouten in de aandrijving van je auto, die heb je liever niet. Dit betekent meestal dat de motor volledig uit elkaar gehaald moet worden. Wanneer de distributieriem of distributieketting afbreekt slaat te motor meteen af. Deze zal dan vervolgens ook niet meer starten. Om te controleren of dit inderdaad het geval is, kijk je onder de kap van de distributieriem of -ketting.

Mankement in de stroomvoorziening

Vaak start een auto niet door een fout in de stroomvoorziening. Stroom loopt altijd in een kring, dat is binnen een auto niet anders. Wanneer deze kring ergens onderbroken wordt, zal de auto niet starten. Dit kan bijvoorbeeld een probleem zijn met de generator, de batterij, ontstekingsverdeler of de bougies.

Probleem met de luchttoevoer

Hoewel het zelden voorkomt, is het afslaan van de auto door een probleem met de luchttoevoer wel mogelijk. Hierbij moet je denken aan een vreemd object wat in het aanzuigkanaal terecht komt, of een volledig vervuilde luchtfilter. Gelukkig is de oplossing gemakkelijk, door het aanzuigkanaal vrij te maken en de luchtfilter te vervangen ben je weer klaar om de weg op te gaan.

Problemen met de olie- en watertoevoer

Wanneer de toevoer van olie of koelwater uitvalt, heeft dit over het algemeen grote gevolgen voor de motor. Doorgaans is er bij zulke problemen een flinke reparatie nodig, uitgevoerd door een professional. Gaan er op je dashboard motorcontrolelichtjes of waarschuwingslampjes voor koelwater of oliedruk aan? Schakel dan direct, of in ieder geval zo snel mogelijk de motor uit.

Auto onderdelen nodig?

Liever krijg je nooit met de bovenstaande problemen te maken. Overkomt het je toch? Dan is de kans groot dat Japoto het onderdeel heeft wat jij voor je Japanse of Koreaanse auto nodig hebt. Bekijk hier ons actuele aanbod.

   Klanten Service

       3 - 12 Maand garantie
    
   14 Dagen opzicht
    
   Hulp bij bestellen
    
   Originele onderdelen
    
   Levering binnen 24 uur

 

     
 

       +31 (0) 596 57 2992  
        
info@japoto.nl

    Snel naar

    zoeken-naar-onderdelen   Onderdelen
    onderdelen-aanvragen   Onderdelen aanvragen

    japoto-blog   Blog
    
tips-en-adviezen-over-auto-onderdelen   Tips & adviezen
    
bestel-procedure   Bestel procedure
    
retourneren-van-onderdelen   Retourneren
    algemene-voorwaarden   Algemene voorwaarden

    informatie   Informatie

    demontage-autos   Demontage auto's
    inkoop-autos   Auto inkoop
       Over ons

 

    Volg ons op

   Volg-ons-op-facebook  volg-ons-op-instagram

 

  betaal-met-ideal
paypal-en-andere-betaal-mogelijkheden

 

 

 

 

 

 

BovenTerug