24/7 online 24/7 online Snelle levering Snelle levering Niet goed geld terug Niet goed geld terug Save Veilig betalen
Nederlands English Deutsch
ma-vr 08.30-17.30, za 09.00-12.00

Is uw auto al klaar voor de winter?

auto winterklaar maken

De dagen worden korter, vroeg in de ochtend is het waterig koud en de feestdagen zijn in aantocht. Dit kan maar één ding betekenen: de winter komt eraan! Hoe zorgt u ervoor dat uw auto klaar is voor de winter? Japoto geeft in deze blog een aantal tips, zodat uw Japanse of Koreaanse auto de winter goed doorstaat.

Stelregel: Onder 7 Graden plaatst u winterbanden!

De winter kan u overvallen. Ineens ligt er sneeuw en is het glad op de weg. In de winter zijn winterbanden een must. Winterbanden kunt u al onder uw auto zetten zodra de temperaturen dalen onder de zeven graden. Hoe kouder het is, hoe beter de winterbanden presteren. Zomerbanden verliezen zelfs profiel als het koud wordt, doordat rubber bij lage temperaturen harder wordt. Daarom is het verstandig om in de periode van oktober tot maart met winterbanden te rijden.

Test uw accu!

Naderende kou is een goede reden om uw accu eens te testen en te kijken of uw auto toe is aan een nieuwe accu. Het is verstandig om niet al teveel korte ritjes te maken. Bij korte ritjes heeft uw auto niet genoeg tijd om op temperatuur te komen, wat op lange termijn nadelige gevolgen kan hebben. Daarnaast is regelmatig onderhoud natuurlijk belangrijk.

Gebruik de handrem niet teveel

Bij kou kan de handrem bevriezen. Zet daarom na een rit de auto in de eerste versnelling en niet op de handrem. Daardoor kan de auto niet wegrollen en heeft u geen last van een bevroren handrem. Als de handrem wel bevroren is, kunt u deze laten ontdooien door de auto warm te laten draaien. Dit kost wel wat tijd.

Leg de winterse accessoires alvast klaar

Er zijn vele winterse accessoires beschikbaar die u frustratie voor bevroren deuren, sloten en ramen enorm kunnen besparen. Vet daarom deuren in, leg een ijsdeken over uw ruiten en zet de ruitenwissers omhoog, bewaar slotontdooier en ruitontdooier altijd buiten de auto en zorg voor meerdere ijskrabbers. Bij koud weer kunnen uw ramen beslaan, de beste tips hiervoor zijn om uw airconditioning in te schakelen waardoor uw ramen snel schoon moeten zijn. Als u geen airconditioning heeft kunt u de verwarming aanzetten en de blower op de voorruit richten. Zo komt uw auto de winter door!