24/7 online 24/7 online Snelle levering Snelle levering Niet goed geld terug Niet goed geld terug Save Veilig betalen
Nederlands English Deutsch
ma-vr 08.30-17.30, za 09.00-12.00

Nieuwe velgen monteren onder je auto

Nieuwe velgen monteren onder je auto is waarschijnlijk makkelijker dan je in eerste instantie denkt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoef je hiervoor namelijk echt niet per se naar een garage. In tegendeel, binnen een mum van tijd heb je zelf nieuwe velgen onder je auto gemonteerd. Aan de hand van de juiste informatie is dit voor iedereen mogelijk.

Waarom nieuwe velgen monteren?


Nieuwe velgen monteren is eigenlijk al sinds jaar en dag een populaire bezigheid. Dit is puur omdat je zo een nieuwe look aan je eigen auto kan geven. Velgen hebben het zwaar te verduren naarmate de jaren vorderen. Het aanbod van verschillende velgen is dermate groot, dat je een hoop verschillende kanten op kunt. En deze mogelijkheden maken van nieuwe velgen monteren iets dat ook echt leuk is om te doen.

Hoe monteer je nieuwe velgen?


Wanneer je de nieuwe velgen hebt gekocht en ze klaar voor gebruik zijn, is het tijd om actie te ondernemen. Om je grotendeels op weg te helpen, bekijken we hierbij het stappenplan voor velgen monteren onder je auto:

 1. Auto omhoog krikken
  Aangezien er veel spanning staat op de banden en de velgen wanneer de auto op de grond staat, is het belangrijk om deze eerst omhoog te krikken. Schroef de bouten in de velg voordat je dat doet eerst een beetje los.
 2. Band of velg verwijderen
  Wanneer dat het geval is, kun je de band in zijn geheel eraf halen of er alleen voor kiezen om de velg eraf te halen. Doe dit door de bouten te verwijderen. Alles komt dan vanzelf los.
 3. Plaats de nieuwe velg
  Hierna plaats je de nieuwe velg in de band. Doe dit zorgvuldig. Let er daarbij op dat de velg niet te ver naar binnen of buiten steekt. Dit doe je door de ET waarde te checken.
 4. Haal de auto van de krik
  Hierna hoef je de auto alleen nog maar van de krik te halen en het monteren van je nieuwe velgen is alweer klaar.

De waarde van nieuwe velgen monteren


Velgen monteren is vaak een leuke en bevredigende bezigheid. Na het plaatsen van nieuwe velgen krijgt eigenlijk elke auto wel weer een complete nieuwe look. Vandaar ook dat veel mensen ervoor kiezen om om de zoveel tijd nieuwe velgen te plaatsen. Ook wanneer de oude velgen in principe nog in een nieuwe staat verkeren. Je hebt dan bijvoorbeeld de keuze uit velgen van een nieuwe kleur of velgen die een bepaalde andere vorm hebben.

Nieuwe velgen kopen

Ben je zelf nog op zoek naar nieuwe velgen om te plaatsen en heb je wat inspiratie nodig? Neem dan een kijkje bij Japoto. Wij bieden een groot aantal verschillende auto onderdelen aan. Deze maken het een stuk makkelijker om bepaalde onderdelen van je auto op een goede manier te vervangen. Want uiteindelijk begint het allemaal bij het juiste materiaal. Hoe beter het materiaal, hoe langer de auto als geheel meegaat.

Bij Japoto zijn we uw specialist in zowel nieuwe als gebruikte onderdelen zoals velgen en bijbehorende onderdelen, onze onderdelen zijn altijd van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dankzij een assortiment met meer dan 70.000 artikelen vinden we altijd waar je naar op zoek bent, zodat jij de auto kunt repareren of een belangrijk onderdeel kunt vervangen. En heb je vragen over het specifieke onderdeel dat je nodig hebt of ben je benieuwd welke combinaties we zouden aanraden? Bel ons op telefoonnummer 0596 - 57 2992 of stuur ons een e-mail naar info@japoto.nl