24/7 online 24/7 online Snelle levering Snelle levering Niet goed geld terug Niet goed geld terug Save Veilig betalen
Nederlands English Deutsch
ma-vr 08.30-17.30, za 09.00-12.00

Zelf remschijven vervangen

Wanneer je remschijven het bijna of zelfs helemaal begeven, is het vaak tijd voor een bezoekje aan de garage. Echter is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Het is namelijk goed mogelijk om zelf je remschijven te vervangen. Aan de hand van een simpel stappenplan is het voor iedereen mogelijk om dit te doen. Je hebt alleen de juiste materialen nodig om zelf je remschrijven te vervangen. En wel de volgende materialen:

 • Een krik: Om bij de remschijven te komen, moeten de wielen van je auto eraf. En dus heb je hoe dan ook een krik nodig. Deze krik gaat je helpen om de auto omhoog te houden, wat het eraf halen van de wielen een stuk vergemakkelijkt.
 • Schroevendraaier: Bij het zelf vervangen van je remschijven ga je ook enkele schroeven tegenkomen. Het is dus zeker geen overbodige luxe om meerdere schroevendraaiers bij de hand te hebben.
 • Steek- of dopsleutel: Met een steek- of dopsleutel haal je eenvoudig de bouten van de wielen af. Hierdoor wordt het opnieuw een stuk makkelijker om de wielen eraf te krijgen en uiteindelijk zelf de remschrijven te vervangen.
 • Nieuwe remschijven: Als laatste en meest logische is het natuurlijk belangrijk dat je nieuwe remschijven De nieuwe remschijven moeten de oude vervangen en je auto weer op rolletjes laten rijden.

Stappenplan om zelf remschijven te vervangen

Heb je alle bovenstaande materialen in huis? Dan is het tijd voor het stappenplan. Zelf remschijven vervangen wordt op de volgende manier mogelijk gemaakt:

 1. Gebruik je krik en til je auto omhoog
  Gebruik de krik om je auto omhoog te tillen. Let daarbij wel op dat je eerst alvast de wielbouten een beetje losdraait. Dit om te voorkomen dat de auto van de krik schiet wanneer je daarna de wielbouten met grote kracht moet loshalen.
 2. Haal de wielen eraf
  Wanneer de auto op de krik staat, haal je de wielen er in z’n volledigheid af. Doe dit door de bouten helemaal los te draaien en de wielen er vervolgens vanaf te tillen. Doe dit zo veilig mogelijk, aangezien ook wielen best zwaar kunnen zijn.
 3. Maak de remklauwen los
  Deze stap hoef je uiteraard alleen te doorlopen wanneer er remklauwen op de auto zitten. Aangezien deze meestal ook met bouten vastzitten, is het een kwestie van opnieuw losdraaien.
 4. De remschijven weghalen
  Daarna schakel je door naar de remschijven. Schroef deze los en haal ze van hun plaats. In sommige gevallen zitten ze zo vast, dat ze na het weghalen van de schroeven nog niet loskomen. Geef dan een aantal lichte tikken met een hamer.
 5. De nieuwe remschijven plaatsen
  Plaats de nieuwe remschijf op exact dezelfde manier als de oude. Dus door deze vast te schroeven op dezelfde plaats. Dit kan met dezelfde schroeven en bouten, mits ze er nog goed uitzien.
 6. De wielen terugplaatsen
  Als laatste stap plaats je de wielen weer terug. Als het goed is, zit alles nu weer op z’n plek. Vergeet niet om de remmen direct te testen. Dan weet je meteen of alles goed is gelukt.

Remschijven kopen

Bij Japoto zijn we uw specialist in zowel nieuwe als gebruikte onderdelen zoals remschijven en bijbehorende onderdelen, onze onderdelen zijn altijd van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dankzij een assortiment met meer dan 70.000 artikelen vinden we altijd waar je naar op zoek bent, zodat jij de auto kunt repareren of een belangrijk onderdeel kunt vervangen. En heb je vragen over het specifieke onderdeel dat je nodig hebt of ben je benieuwd welke combinaties we zouden aanraden? Bel ons op telefoonnummer 0596 - 57 2992 of stuur ons een e-mail naar info@japoto.nl