24/7 online 24/7 online Snelle levering Snelle levering Niet goed geld terug Niet goed geld terug Save Veilig betalen
Nederlands English Deutsch
ma-vr 08.30-17.30, za 09.00-12.00

Distributieriem of distributieketting: wat heeft mijn auto?

distributieriem vervangen

Een distributieriem of een distributieketting: wat heeft uw auto? Het is er aan de buitenkant helaas niet aan af te zien. Veel moderne auto’s hebben een motor met een riem, maar sommige merken gebruiken een sterkere ketting.

De distributieriem is een getande riem, gemaakt van een sterk soort kunststof. Het grote voordeel daarvan is dat het materiaal soepel en toch sterk is. Met name in compactere motoren is het makkelijker om daar gebruik van te maken. Bovendien is een riem stiller dan een ketting, omdat die bestaat uit schakels en is gemaakt van hard staal. Andersom is de ketting duurzamer dan een riem, waardoor u die minder snel hoeft te vervangen.

DISTRIBUTIERIEM OF KETTING

Of uw auto een distributieriem of een -ketting heeft valt op afstand lastig te zeggen. Bovendien is het helaas niet zo dat merken altijd de één of de ander gebruiken. Wel staan onder andere Audi en BMW bekend om het gebruik van de distributieketting voor hun modellen. Chrysler, Ford en bijvoorbeeld Hyundai maken aan de andere kant graag gebruik van een distributieriem. Toch hebben ook die merken modellen die een ketting gebruiken.

Andere merken die bekend staan om het gebruik van de distributieriem zijn Volvo en Nissan, al zijn er ook bij die merken modellen met een ketting. Andersom kiest Toyota bijvoorbeeld graag voor de distributieketting, net als Opel voor veel van de modellen.

Dus, heeft uw auto een distributieketting of een riem? Die vraag is op afstand lastig te beantwoorden, maar we kunnen u er in beide gevallen gelukkig goed mee van dienst zijn. We zijn uw specialist op het gebied van de distributie, zodat u daarvoor de belangrijke onderdelen online kunt bestellen. Zowel de riem als de ketting, afhankelijk van het type dat u nodig heeft op het moment dat die aan vervanging toe is. 

KETTING OF RIEM: WAT HEEFT MIJN AUTO?

Uiteraard kunnen we u van dienst zijn met zowel nieuwe als gebruikte distributie-onderdelen. Het zijn nieuwe distributiekettingen en -riemen, net als gebruikte distributieriemen en -kettingen. Beschikbaar voor merken zoals Toyota en Mitsubishi, net als Nissan, Kia en bijvoorbeeld Chevrolet. Dankzij het brede assortiment hebben we ook voor u de ketting of de riem waar u naar op zoek bent.

Bij Japoto zijn we uw specialist in zowel nieuwe als gebruikte onderdelen voor de distributie, altijd van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dankzij een assortiment met meer dan 70.000 artikelen vinden we altijd waar u naar op zoek bent, zodat u de auto kunt repareren of een belangrijk onderdeel kunt vervangen. En heeft u vragen over het specifieke onderdeel dat u nodig heeft of bent u benieuwd welke combinaties we zouden aanraden? Bel ons op telefoonnummer 0596 - 57 2992 of stuur ons een e-mail naar info@japoto.nl. We horen graag van u.