24/7 online 24/7 online Snelle levering Snelle levering Niet goed geld terug Niet goed geld terug Save Veilig betalen
ma-vr 08.30-17.30

Stappenplan om de accu te vervangen

Het komt weleens voor dat je de accu van de auto moet vervangen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit te laten doen, terwijl anderen het heft in eigen handen nemen. In principe is het voor iedereen te doen om zelf de accu te vervangen. Het is slechts een kwestie van de juiste onderdelen in huis hebben. Wanneer dit het geval is, kun je van start. Laten we daarom beginnen met de juiste materialen:

Nieuwe accu: Een nieuwe accu is uiteraard vanzelfsprekend. Zonder nieuwe accu heb je niet de juiste middelen in huis om de oude accu te vervangen. Voor een nieuwe accu kunt je bijvoorbeeld bij Japoto terecht.

Steeksleutel 8, 10 of 13: Vervolgens heb je ook een steeksleutel nodig. Met een steeksleutel ben je in staat om moeren en bouten aan te draaien of los te draaien. Hiervan zijn verschillende maten. Voor je accu heb je 8, 10 of 13 nodig.

Dopsleutel 8, 10 of 13: Een dopsleutel heeft in principe dezelfde werking als een steeksleutel. Ook hiermee ben je in staat om moeren en bouten aan te draaien of los te draaien. De een is in sommige situaties net iets handiger dan de ander. Ook hiervan heb je uiteraard 8, 10 of 13 nodig.

10 stappen om de accu te vervangen


Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we bij deze een stappenplan voor je opgesteld. Dit stappenplan maakt het zeer overzichtelijk wat er nu precies moet gebeuren om het vervangen van je accu tot een goede einde te brengen:


1. Haal de sleutel uit het contact
Dit klinkt misschien logisch, maar het zal je nog verbazen hoeveel mensen het vergeten om bij deze logische eerste stap te beginnen. Het is voor de veiligheid erg belangrijk.

2. Verwijder de accuklem van de – pool
Deze vaak zwarte kabel haal je als eerst van de accu af. Het gaat hier om de klem die duidelijk aan de – zijde van de accu is geplaatst.

3. Verwijder de accuklem van de + pool
Vervolgens doe je hetzelfde aan de andere kant. Je haalt de klem van de + pool. Hierbij gaat het vaak om een rode kabel.

4. Verwijder de accu zelf
Hierna verwijder je de accu zelf. Deze zit vastgemaakt met een klem of een specifieke beugel. Haal deze los.

5. Plaats je nieuwe accu op de plek van de oude Plaats nu de nieuwe accu op precies dezelfde plek waar de oude zat. Aangezien het de bedoeling is dat de accu dezelfde afmetingen heeft, moet dit geen probleem zijn.

6. Maak de klem of beugel vast
Maak nu de klem of beugel die je eerder losmaakte weer vast.

7. Plaats de accuklem van de + pool
Ook deze stap spreekt voor zich. Plaats de accuklem van de + pool opnieuw.

8. Plaats de accuklem van de – pool
Vervolgens doe je voor de – pool hetzelfde als wat je voor de + pool deed.

9. Steek de sleutel in het stopcontact en start de auto

10. Controleer de laadspanning
Deze extra stap is alleen mogelijk als je een multimeter tot uw beschikking hebt. Een optimale laadspanning bevindt zich tussen de 13,8 en 14,7 volt.

Bij Japoto zijn we uw specialist in zowel nieuwe als gebruikte onderdelen zoals een accu, onze onderdelen zijn altijd van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dankzij een assortiment met meer dan 70.000 artikelen vinden we altijd waar je naar op zoek bent, zodat jij de auto kunt repareren of een belangrijk onderdeel kunt vervangen. En heb je vragen over het specifieke onderdeel dat je nodig hebt of ben je benieuwd welke combinaties we zouden aanraden? Bel ons op telefoonnummer 0596 - 57 2992 of stuur ons een e-mail naar info@japoto.nl